About Me

email: husnuzzonloa@yahoo.com
Penulis merupakan seorang bekas pesakit psikiatrik OCD yang di diagnose pada tahun 1993 dengan Anxiety Neurosis dan OCD. Penulis akhirnya pulih DENGAN IZIN ALLAH SWT setelah mengaplikasikan Hukum Daya Tarikan (Law Of Attraction) sebagai asbab kesembuhan. Selain dari aktif menulis di blog ini, penulis juga merupakan aktivis pesakit psikiatrik seperti OCD dan Anxiety Disorder dan giat menjalankan sessi-sessi Personal Coaching untuk rawatan OCD /AD dan juga mengadakan seminar-seminar "Public Awareness" dan juga Pembangunan Kendiri berasaskan Hukum Daya Tarikan dan Husnuzzon.

Segala artikel yang tersiar pada Blog ini hanyalah sekadar pandangan dan cadangan untuk perkongsian. Maka “apa yang baik, jadikan teladan, apa yang buruk jadikan sempadan’.

Jika ada yang mendapati terdapat hasil penulisan yang bermanfaat, itu adalah dari Allah. Semoga perkongsian ini dapat memberi manfaat kepada pembaca.

Penulis juga ada menyediakan sessi perawatan bagi pesakit OCD/ AD /was-was/ lintasan hati menggunakan kaedah Hukum Daya Tarikan (Law Of Attraction). Ini adalah kaedah perawatan alternatif selain dari mendapatkan rawatan dari hospital. Jika anda berminat untuk cuba berikhtiar dengan kaedah ini, anda boleh datang untuk 1 sessi sahaja.

Waktu runding cara:

Pukul 11 pagi - 5.00 petang (6 jam bagi 1 sessi)

Rehat pada jam 1 -2 Tghari
(Terdapat banyak kemudahan kawasan makan tengahari berdekatan)

Setiap hari kecuali Jumaat dan sepanjang Ramadhan.

Peserta disyaratkan membawa buku nota dan pendrive.

Sila bawa muhrim bagi peserta wanita. Ahli keluarga juga digalakkan datang bagi memahami situasi sebenar yg dialami oleh pesakit. (Maksimum 4 orang)

Kanak-kanak dan bayi dibawah 11 tahun TIDAK DIBENARKAN dibawa dalam sessi.

Kemudahan tempat solat, bilik rehat di sediakan.

Sessi ini terbahagi kepada 2 Segmen

1. Memahami Apakah itu Penyakit Psikiarik dan Punca-puncanya

2. Langkah merawat diri menggunakan Islamik Law of Attraction


Hubungi penulis di husnuzzonloa@yahoo.com untuk keterangan lanjut.
atau di talian: 013-383 9363   (Call / SMS) -tiada Whatsapp

Manakala ntuk sebarang pertanyaan kepada Penulis Jemputan Blog iaitu Saudari Virgin Rose VR (Penulis Siri Anxiety and I), untuk maklumat lebih lanjut tentang Anxiety Disorder pula, sila emailkan soalan terus kepada beliau di alamat email beliau, virginrosevr@gmail.com


.....................................................................................

ASSALAMUALAIKUM


Salam Positif ~ arjunasetia


Nabi SAW bersabda: ”Barangsiapa diberi KEBAIKAN kemudian ia berkata kepada orang yang memberi kebaikan, ‘jazakallah khairan’ (semoga Allah membalasmu dengan kebaikan), maka dia sungguh telah memberikan PUJIAN yang sangat baik.”
[HR Tirmidzi]