Selasa, 1 April 2014

Afirmasi - Secebis Testimonial


Ini adalah antara sedutan dari testimonial peserta-peserta yang telah menghadiri / mengikuti sessi konsultasi rawatan OCD berasaskan Hukum Daya Tarik melalui Group Wassap Malaysian OCDian Support Group:




6/01/14 3:36:05 PTG: Wan: Pagi tadi first time saya buat affirmasi utk penyakit saya yang dah sampai level baru iaitu susah atau gagap bacaan dalam solat. Tadi solat zohor MasyaAllah mmg saya dapat baca dengan lancar tapi ada juga tersekat sikit2. Diharapkan Asar nanti dapat baca dengan normal tanpa gangguan.

6/01/14 3:42:49 PTG: Wan: Affirmasi saya pagi tadi "aku dapat membaca bacaan ketika solat dengan lancar." Saya ulang berkali-kali sewaktu perjalanan ke tmpt kerja, then tgh buat kerja saya teringat benda ni dan buat affirmasi lagi sampailah waktu zohor tadi. Sekarang ni pun saya kalau ada kesempatan masih buat affirmasi.

6/01/14 3:46:03 PTG: Wan: Sebelum ni saya affirmasi tentang was was aje...macam umum sangat. Yang pagi tadi detail sikit iaitu lancar bacaan dalam solat

6/01/14 3:53:14 PTG: Wan: Kalau sblm ni hampir 10 minit nk settlekan satu Alfatihah utk 1 rakaat.... tu tak termasuk duduk antara 2 sujud, tahiyyat akhir dan sebagainye. Secara total lebih kurg 45 minit baru settle 1 waktu solat. Tapi tadi lbh kurg setengah jam. Setengah jam tu termasuk menenangkan diri sblm takbir.

6/01/14 3:55:05 PTG: Wan: Dan waktu takbir sampai bagi salam lebih kurg 10-15 minit. Sangat banyak berkurang dari sebelumnye.


...............................


8/01/14 1:38:16 PG: Naa: Salam semua..pasal afirmasi tu,sy dah try guna,dan alhamdulillah makin pulih :) solat pun lebih kurang 10 minit dah siap :) ,afirmasi yang saya gunakan mcm yg saudara/i kongsikn ,"aku sentiasa boleh berwudhuk/solat dgn tenang dan tenteram insya Allah"..alhamdulillah berkesan,saya guna dalam mase dua hari, ada lg sikit2 gangguan,insya Allah kalau istiqamah bleh hilangkn gangguan :) terima kasih kongsi :)



...............................


23/01/14 9:07:05 PG: Az: Pagi tadi. Bangun agak lewat. Biasanya kalau kat checkpoint 2 memang jem la kalau tak sampai sebelum pk 7 utk beratur kat kastam. Dah la jem teruk, mesti aku lewat sampai opis ni. Dah la semalam tak pergi kerje pasal pergi interview. Memang bisingla kat opis tu. Takpe, aku nak doa dan buat afirmasi. Lepas tu, line saya beratur tu laju jer bergerak. Lepas je kastam, tengok jam dah pk 7.40am, aish boleh ke sampai opis sebelum pukul 8 ni, dah la banyak lagi trafik light. Takpela, doa dan afirmasi. Walau macamanapun aku boleh sampai opis sebelum pk 8. Entah macamana lampu isyarat semuanya hijau, satu jer merah, itu pun sebab ada pejalan kaki nak lintas jalan, sekejap jer. Bila punch card tengok: 7.59??? Aish...terkejut saya. Tengokla LOA bekerja dengan izin Allah. Alhamdulillah, tak bising. Biasanya kalau sampai checkpoint 2 pada pukul 7 lebih, confirm sampai opis 8-15 ke 8.25 am.. Cubala semua ya, tiada yang mustahil dengan kehendakNya.



..........................


8/01/14 1:59:13 PTG: Mala: Salam. Maaf baru berkesempatan baca semua mesej. Dan baru perasan En Talhah tanya pasal kesan stokin. Alhamdulillah dah start tidur pakai stokin since tahun baru. Sebelum tu mmg susah nak tidur, walaupun penat sblm pkl 12 dah try nak tidur tp susah sgt, kalau berjaya pun time menjelang subuh / lepas subuh. So ended up baring2 cmtu je, kalau ambik buku nak study rasa gantuk, nak tidur ngantuk hilang. Mmg syaitan la kot. Ganggu pelajaran juga la time tu, sebab bila dah tidur lepas subuh akan terlajak sampai siang, kelas start pkl 8 every weekdays so selalu tak dtg kelas mcm tu je, atau klu dtg pun dlm kelas takleh tumpu perhatian. Bdn rasa too weak, ada ambik fish oil, kismis and vitamin b complex tiap pg tp klu dah bdn x dpt rest mmg weak jugak lah kan.

8/01/14 2:07:13 PTG: Semenjak try pakai stokin (sblm pakai boleh sapu vaseline utk improve skin texture) dah berjaya tidur dlm masa less than 10 mins selepas preparation. Kalau ada gangguan dr phone pun kdg2 tak perasan sbb terus mcm masuk stage deep sleep. Tgh mlm dalam pkl 3, 4 tu kalau terbangun boleh tidur balik. Dulu kalau dh terjaga tgh mlm mmg susah la nak tidur balik. Alhamdulillah.. less gangguan termasuk dlm mimpi (biasanya dulu selalu mimpu buruk). Tapi apa pun mindset kena betul la, yakin ikhtiar yg kita usahakan akan berkesan dgn izin Allah Wallahualam




SUBHANALLAHIWABIHAMDIH. TIADA DAYA DAN UPAYA MELAINKAN DENGAN IZIN ALLAH


5 ulasan:

  1. Assalamualaikum. Boleh saya tau bagaimana untuk cara untuk mendapatkan rawatan ini?

    BalasPadam
  2. Asyikin, sila semak email yahoo anda samada dalam inbox atau spam box

    BalasPadam
  3. assalamualaikum? mcmna utk sy dptkn rawatan ni? pleaseee!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Anda Mampu Merawat Diri Anda


      PENGUMUMAN

      Sebuah Seminar Khas ANDA MAMPU MERAWAT DIRI ANDA

      Untuk Penderita OCD, AD/Depressi akan diadakan pada :

      Hari: Sabtu , 7 Nov 2015

      Jam : 10 pg hingga 5 ptg

      Tempat :
      HusnuzzonLoa Consultancy
      B7-1, Jln 1/2, Reef Business Centre,
      48000 Rawang, Selangor.
      (Berhampiran Tesco Rawang, Maybank dan Ali Food Restaurant)

      Yuran : RM35 per person (bayar waktu pendaftaran)

      Pendaftaran bermula jam 9 pagi

      Speaker : HusnuzzonLoa Consultancy

      Panel jemputan khas:

      1. Ustaz Shazwan (aktivis Mental Health dan imam muda)
      2. VirginRose VR ( aktivis AD dan penulis siri Anxiety and I)

      Lunch dan tea break serta nota penting juga disertakan.

      Peserta diminta membawa alat tulis dan buku nota.

      Seminar ini bukan bengkel santai, tetapi pendedahan dan cara ikhtiar merawat penyakit dan kehidupan dgn menggunakan Hukum Daya Tarikan (Islamic Law of Attraction) dimana peserta akan diajar secara terperinci dari segala sudut dalam usaha untuk merawat diri.

      Semua perkongsian ilmu dalam sessi rundingcara personal coaching yg admin lakukan selama ini akan dibawa ke seminar ini.

      Jangan lepaskan peluang ini. Tempat terhad. Yang berminat sila SMS Nama dan No IC ke:
      019-2154850

      Padam

Tinggalan pesanan anda

Nabi SAW bersabda: ”Barangsiapa diberi KEBAIKAN kemudian ia berkata kepada orang yang memberi kebaikan, ‘jazakallah khairan’ (semoga Allah membalasmu dengan kebaikan), maka dia sungguh telah memberikan PUJIAN yang sangat baik.”
[HR Tirmidzi]