Khamis, 19 Disember 2013

Ingat kau dah pengsan ke dah lemas


Assalamualaikum,

Tak lama dulu, sempat saya menyertai reunion rakan-rakan sekerja di Call Centre Streamyx bertempat di Port Dickson.

Seronoknya berjumpa rakan-rakan lama, ada majlis barbeque ditepi pantai, pertandingan bola tampar dan yang paling seronok sekali, tentulah mandi laut. Memang hobi saya suka berenang dan pernah mengikuti kelas renang beberapa ketika dulu.


Dalam keriuhan itu, salah seorang AJK reunion menganjurkan 'lumba menyelam'. Iaitu mengukur siapakah yang paling lama dapat bertahan menyelam didalam air.

Jam 'stop watch' telah bersedia ditangan AJK, dan seramai lebih 20 orang terjun menyelam ke dalam air laut pantai Port Dickson pada petang itu termasuklah saya.

Agak lama saya tak menyelam, saya menahan nafas dan bertenang. Dari dalam air itu dapat juga saya dengar bunyi deburan rakan-rakan yang mana satu persatu timbul ke permukaan setelah 'kehabisan nafas'.


Sesuatu yang agak pelik kali ini, saya merasakan nafas saya sangat banyak,tenang, hening dan seolah-olah saya sedang bernafas dalam air!

Saya tidak tahu berapa lamakah masa yang saya ambil, yang saya sedar, tangan rakan-rakan memaut badan saya dan mengangkat saya ke permukaan.


Saya bertanya, mengapa? apabila melihat wajah 'suspen' pada riak muka mereka.

"Kita orang ingat kau ni dah pengsan ke atau dah lemas, lama sangat kau menyelam tak timbul-timbul....semua orang dah timbul, kau aje yang belum..."

Berapa lama rekod aku? tanya saya

".....5 minit...."

Wow! satu tempoh yang agak lama bagi seorang amatur. Saya sendiri tidak pernah menyangka begitu.


Nak tahu apa rahsia saya, (segalanya hanya dengan izin Allah) klik LINK

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Tinggalan pesanan anda

Nabi SAW bersabda: ”Barangsiapa diberi KEBAIKAN kemudian ia berkata kepada orang yang memberi kebaikan, ‘jazakallah khairan’ (semoga Allah membalasmu dengan kebaikan), maka dia sungguh telah memberikan PUJIAN yang sangat baik.”
[HR Tirmidzi]