Jumaat, 9 Ogos 2013

103 Hari di 1 Syawal


Selamat Menyambut HariRaya Aidil Fitri kepada semua yang pernah singgah ke blog ini, semuga anda semua diRahmati Allah sentiasa, disini jua saya memohon ampun dan maaf atas segala kesalahan dan kesilapan yang telah saya lakukan kepada anda semua


Pada 1 Syawal ini genaplah 103 hari pemergian Almarhumah bonda tercinta, tahun ini kali pertama aku menyambut kedatangan Ramadhan dan Syawal tanpa almarhumah disisiku, segalanya sudah tidak sama seperti dulu lagi. Semuga almarhumah kini berada di Illiyin bersama ayahanda dan kekandaku didalam golongan orang-orang yang beriman dan beramal soleh dan mendapat keredhaan dan keampunan Allah SWT....


رَبَّنَا اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ وَلِلْمُؤْمِنِينَ يَوْمَ يَقُومُ الْحِسَابُ

"Wahai Tuhan kami! Berilah ampun bagiku dan bagi kedua ibu bapaku serta bagi orang-orang yang beriman, pada masa berlakunya hitungan amal dan pembalasan"

Ibrahim: 41

وَاخْفِضْ لَهُمَا جَنَاحَ الذُّلِّ مِنَ الرَّحْمَةِ وَقُل رَّبِّ ارْحَمْهُمَا كَمَا رَبَّيَانِي صَغِيرًا

Dan hendaklah engkau merendah diri kepada keduanya kerana belas kasihan dan kasih sayangmu, dan doakanlah (untuk mereka, dengan berkata): "Wahai Tuhanku! Cucurilah rahmat kepada mereka berdua sebagaimana mereka telah mencurahkan kasih sayangnya memelihara dan mendidikku semasa kecil."

Al-Israa : 24
Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Tinggalan pesanan anda

Nabi SAW bersabda: ”Barangsiapa diberi KEBAIKAN kemudian ia berkata kepada orang yang memberi kebaikan, ‘jazakallah khairan’ (semoga Allah membalasmu dengan kebaikan), maka dia sungguh telah memberikan PUJIAN yang sangat baik.”
[HR Tirmidzi]