Isnin, 1 November 2010

LOA's with kids

'Melentur buluh biarlah dari rebung' kata pepatah Melayu. Memang benar, corak pemikiran perlu disemai kepada manusia dari usia kanak-kanak lagi, kerana ketika inilah proses pembelajaran dan waktu yang amat aktif bagi mereka mengumpul info dan maklumat yang akhirnya membentuk 'Sauh' yang melayari kehidupan mereka seterusnya.

Maka atas tujuan ini, beberapa program telah dijalankan untuk memperkenalkan kepada kanak-kanak dengan pendekatan yang lebih santai dan menarik agar mereka dapat memahami kepentingan berfikiran positif dan memiliki 'second opinion' yang baik sebelum membuat sebarang 'conclusion' atau kesimpulan negatif ke atas sesuatu perkara yang dialami.

Doaku semoga usaha ini mendapat keberkatan dari Allah. Terimakasih kepada semua yang terlibat menjayakan program-program ini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Tinggalan pesanan anda

Nabi SAW bersabda: ”Barangsiapa diberi KEBAIKAN kemudian ia berkata kepada orang yang memberi kebaikan, ‘jazakallah khairan’ (semoga Allah membalasmu dengan kebaikan), maka dia sungguh telah memberikan PUJIAN yang sangat baik.”
[HR Tirmidzi]