Ahad, 22 Ogos 2010

Emotional Freedoms Technique (EFT)

Teknik ini sebenarnya adalah teknik hasil kajian Gary Craig, seorang engineer. Setelah melihat kaedah Acupuncture dan NLP (Neuro-Linguistic Programming) sangat berkesan dalam usaha merawat kesakitan fizikal dan mental manusia , maka digabungkan kedua teknik tersebut dan terhasillah EFT.

Sebuah teknik yang cukup mudah dalam mengubah emosi negatif dan bertindak serta merta dengan cara membetulkan sitem saraf tenaga tubuh dan affirmasi, berupaya memberikan kesan tenang dan kelegaan pada penyakit fizikal dan mental. Teknik EFT hanya menggunakan kaedah tappingyang mana membuatkan kita mengaruh tenaga kinetik dan teknik NLP melalui affirmasi, kita membetulkan mind set lalu semua sekatan dalam diri terungkai. InsyaAllah.EFT sangat sesuai untuk diamalkan oleh para pengamal Hukum Tarikan sebagai booster selain bertindak sebagai Secret Shifter dan ianya juga salah satu ikhtiar bagi penyembuhan penyakit-penyakit fizikal mahupun mental seperti fobia, alahan, gayat, malahan juga untuk proses mengawal berat badan dan lain-lain. Ilmu Allah Maha Luas, kita cedoklah daripada siapa pun tapi gunakan lah secara islamiyah, insyaallah akan membawa kita manfaat kepada kita.

Antara titik-titik point yang perlu dilakukan tappingDemo EFT oleh saudara Mujahid dalam siri kursus Husnuzzon dan Hukum Tarikan:
Jika nak copy paste atau nak link ke, mintak izin dari blogger dulu atau letakkan link asal artikel yg dikongsikan. Hidup biar ada adab.

1 ulasan:

  1. EFT amat mudah dan sangat efektif, insyaAllah. Tapi ramai yang dah belajar, tapi ambil ringan dan buat endah tak endah sahaja, ada yang dah lupa....

    (pepatah Inggeris mengatakan : Easy to get, easy to forget..unless you have to pay the highest to get...then you will appreciate)

    wallahuaklam.

    BalasPadam

Tinggalan pesanan anda

Nabi SAW bersabda: ”Barangsiapa diberi KEBAIKAN kemudian ia berkata kepada orang yang memberi kebaikan, ‘jazakallah khairan’ (semoga Allah membalasmu dengan kebaikan), maka dia sungguh telah memberikan PUJIAN yang sangat baik.”
[HR Tirmidzi]