Khamis, 29 April 2010

Album Visualisasi Rakanku

Aku ada seorang rakan telah mempelajari Hukum Tarikan dan beliau benar-benar tertarik dengan idea-idea dan penerangan yang dipelajarinya. Dia melakukan sendiri latihan-latihan asas untuk membentuk dirinya supaya menjadi seorang yang berfikiran positif, bertindak dengan positif dan lain-lain.

Pada peringkat awal pembabitannya dalam mengenali Hukum Tarikan, dia telah mencuba untuk menguji kekuatan daya tarikan mindanya melalui kaedah 'manifesting desire through visualization'.

Apa yang dilakukannya oleh beliau ialah dengan membuat satu album yang memuatkan senarai barangan yang diperlukannya, dan meletakkan gambar dan detail harga, tarikh diperlukan dan lain-lain.Selanjutnya beliau berdoa supaya diberikan cara bagaimana untuk memiliki apa yang dihajatinya itu, dan juga berdoa semoga apa yang diinginkannya itu menjadi kenyataan.


Setiap malam beliau akan melakukan proses visualisasi iaitu dengan melihat album tersebut dengan satu perasaan yang gembira dan percaya, dan berkata kepada dirinya bahawa kehendaknya itu memang sudah dimakbulkan dan beliau sedang berada didalam proses menerima kehendaknya.

Sebulan telah berlalu dan album visualisasi beliau telah bertambah dengan gambar ini:Iaitu ditambah dengan foto yang bukan lagi menjadi sekadar visualisasi, tetapi telah pun dimiliki oleh beliau!

Bagaimana dia dapat memilikinya?

DO NOT THINK ABOUT THE HOW
Jangan fikir tentang BAGAIMANA (ketika melakukan visualisasi)

BAGAIMANA / HOW itu akan ditunjukkan kepada anda (dengan izin Allah) satu persatu asalkan anda Husnuzzon pada doa anda dan membuang segala perasaan ragu-ragu, DAN JUGA memberikan fokus secara konsisten, maka cara untuk mendapatkannya, komitmen untuk berikhtiar memilikinya, akan ditunjukkan satu persatu.


Barangsiapa yang bertakwa kepada Allah nescaya Allah akan mengadakan baginya jalan keluar. Dan memberinya rezki dari arah yang tidak disangka-sangkanya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (yang dikehendakkiNya). Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu. (At-Thalaaq: 2-3):

PERINGATAN" Apabila anda bertanya dan berfikir tentang BAGAIMANA ketika melakukan visualisasi, maka seolah-olah anda telah tahu bagaimana untuk memilikinya, maka tak perlulah melakukan kaedah visualisasi. Ia jua menunjukkan tanda-tanda bahawa anda masih lagi ragu-ragu dan belum betul-betul memahami konsep Husnuzzon dan Hukum Tarikan apabila anda mula bertanya HOW disaat anda baru sahaja membuat permintaan dan hanya menunjukkan sikap tidak bersabar dan terburu nafsu.

dari Abu Hurairah R.A, bahawa Nabi S.A.W, baginda bersabda,

“Doa akan dimakbulkan untuk setiap dari kamu selagi kamu tidak tergesa-gesa (minta dimakbulkan) yang mana yang berdoa itu bertanya-tanya, ‘Saya telah berdoa, tapi mengapa masih belum dimakbulkan untukku’.
(HR Bukhari)

Good Luck to My Friend

2 ulasan:

 1. Siapalah rakan kamu itu? Nak kenal boleh? :)
  sekejap 'dia', sekejap 'beliau'..

  Btw, thanks a lot :)
  Thanks for the good luck and everything.
  Kamu juga, good luck, semoga berjaya dunia akhirat!
  Teruskan perjuangan dalam menyebarkan LOA.
  Yes, it works! It does works!!!!
  I love it!

  BalasPadam
 2. haha..kawan saya tu beliau tiada ditanahair buat masa ni...mungkin bulan march tahun depan dia akan pulang ...dia dan beliau tu kira gantinama kedua mengikut keadaan dan kesesuaian..haha...thanks

  BalasPadam

Tinggalan pesanan anda

Nabi SAW bersabda: ”Barangsiapa diberi KEBAIKAN kemudian ia berkata kepada orang yang memberi kebaikan, ‘jazakallah khairan’ (semoga Allah membalasmu dengan kebaikan), maka dia sungguh telah memberikan PUJIAN yang sangat baik.”
[HR Tirmidzi]